Budući da trenutni Predsednik Zimbabvea Robert Mugabe ceni demokratski proces više nego obični smrtnici, odlučio je učini pravu stvar za sitni plebes i ostanje veran pomenutom sistemu. Kada bi svi drugi otkazali izbore, Mugabe ne dozvoljava da se bilo šta ispreči ispred prava građana da naprave svoj izbor. Postoji samo mala kvaka 22...

zimEci, peci, pec!

Na izbornim listićima nalaziće se samo jedno ime: Robert Mugabe.
Nakon više nedelja nasilja koje su paravojne jedinice sprovodile nad pristalicama opozicije, ukombinovano sa neprestanim pritiskom policije na visoke partijske članove, glavni Mugabeov rival, Morgan Čangaraj odlučio je da se povuče. Opozica bojkotuje izbore, a njen lider je bio primoran da traži zaštitu u holandskoj ambasadi u glavnom gradu, Harareu.

Osude dolaze iz svih krajeva sveta, a Savet Bezbednosti razmatra sastanak na kom će tema biti politička kriza u toj zemlji. Južnoafrička republika, država u regionu koja ima najveći uticaj na Mugabea, još ne povlači konkretne poteze, iako postoje izveštaji da Zimbabve uvozi oružije preko njene teritorije.


Zimbabve povredjeni
Rezultat Predsedničkih izbora neće biti dočekan u neizvesnosti; Robert Mugabe je izjavio da ga samo bog može skinuti sa te pozicije. Ako se neko seća, Sadam Husein je 1997. pobedio na iračkim Predsedničkim izborima sa 99.8% podrške.
Valjda tako stvari stoje kada je neko stvarno popularan.